Week van de Geletterdheid focust op (kans)armoede

Van 8 tot 14 september 2017 vragen we aandacht voor de Week van de Geletterdheid, die dit jaar helemaal in het teken staat van (kans)armoede. Want werken aan geletterdheid is een troef om op te klimmen op de maatschappelijke ladder.

Zin om mee te doen? Gebruik dan onze inspiratiepakketten en het promotiemateriaal. En lees TROEF, ons gratis, glossy magazine.

 

Lees het glossy magazine TROEF

Op 8 september verscheen TROEF, ons eigen glossy magazine. In TROEF zetten we een aantal mensen en projecten in de kijker, die allemaal werken aan geletterdheid binnen een armoedecontext. Het magazine is gemaakt voor mensen in (kans)armoede: het is geschreven in duidelijke taal, en heeft veel foto’s en interessante topics. De artikels vertellen over hoe werken aan geletterdheid kansen creëert. Kansen om je al troeven uit te spelen.

  • Lees en download TROEF hier.
  • Je kan ook een gedrukt exemplaar aanvragen door een mailtje te sturen naar sandra.pelgrims@linc-vzw.be. (Zolang de voorraad strekt!)

 

Download de inspiratiepakketten

Tijdens of na de Week van de Geletterdheid kan je ook zelf een activiteit organiseren in het teken van geletterdheid. Weet je niet goed hoe, wat, of waar te beginnen? Ontdek het in onze inspiratiepakketten! Ze staan boordevol praktische tips, voorbeelden van acties en achtergrondinformatie over geletterdheid.
 

Voor armoedeorganisaties

Voor Centra voor Basiseducatie

 

Voer je mee campagne?

Heb je het promotiemateriaal al gezien? Op onze website www.weekvandegeletterdheid.be vind je (bij 'downloads') een e-mailbanner en poster. Voer je mee campagne?

 

Meer informatie

Meer informatie vind je op:

 

Datum: 
19/08/2017