Vorming - Aan de slag met de Goed-gevoel-stoel

De Goed-gevoel-stoel is een methodiek om in groep met maatschappelijk kwetsbare mensen rond geestelijke gezondheid te werken. Aan de hand van praatsessies werken deelnemers aan hun eigen goed gevoel. Tegelijkertijd wil de vorming het groepsgebeuren versterken. Er wordt ook aangemoedigd om geestelijke gezondheid blijvend in de jaarwerking in te bouwen.

De opleiding bestaat uit twee dagdelen en richt zich tot begeleiders van de Goed-gevoel-stoel. De vorming laat deelnemers kennismaken met de verschillende onderdelen en materialen. De deelnemers werken rond geestelijke gezondheidsbevordering bij maatschappelijk kwetsbare groepen. Ze verkennen ook de mogelijkheden om in de eigen organisatie, buurt of gemeente de Goed-gevoel-stoel te introduceren. Concrete tips stellen hen in staat om op een ludieke, originele en gepaste manier aan de slag te gaan.

Praktisch

Docenten

Greet Op De Beek (CEDES vzw), Erik Van Hove (CEDES) en Kim Schutters (VIGeZ)

Wanneer

28 februari 2012, van 9.30 tot 16.30 u.

Waar

VIGeZ
Gustave Schildknechtstraat 9
1020 Brussel (Laken)

(een routebeschrijving vind je hier)

Doelgroep

Verenigingen waar armen het woord nemen, buurt- en wijkcentra, CAW, samenlevingsopbouw, gezondheidsverantwoordelijken in OCMW of gemeentebestuur, vormingswerkers, …

Prijs

Gratis

Inschrijven

Schrijf je voor 14 februari hier in

Meer info

www.fitinjehoofd.be/goedgevoelstoel.aspx

 

Datum: 
06/01/2012
Tags: