VIAA-studiedag 'Audiovisueel archiefmateriaal in de klas' op 27 oktober

Foto: http://viaa.be/nl/nieuws/studiedag-gebruik-van-audiovisueel-archiefmateriaal-in-de-klas/

Wil jij graag vlot Vlaams beeldmateriaal en televisieprogramma’s van VRT, regionale omroepen, musea en archieven leren inzetten in jouw lessen? Op donderdag 27 oktober kan je via hands-on workshops kennismaken met de onderwijsbeeldbank Het Archief voor Onderwijs. Als kers op de taart krijg je er een rondleiding in het Future Classroom Lab bovenop. Bekijk hier het programma en schrijf je hier in.
 

Voormiddag

Deze studiedag omvat twee delen. De voormiddagsessie is gericht op leerkrachten van het secundair onderwijs. Via hands-on sessies voor de vakken Nederlands, geschiedenis, gedrags- en cultuurwetenschappen, economie en natuurwetenschappen gaan de deelnemers aan de slag met ‘Het Archief voor Onderwijs’, doorzoeken ze het rijke aanbod aan audiovisueel materiaal en stellen ze eigen lesklare collecties samen.
 

Namiddag

De namiddagsessie is gericht op docenten van de lerarenopleidingen, met een focus op de opleidingen tot leerkracht lager onderwijs en leerkracht secundair onderwijs. Deze sessie zal vooral ingaan op hoe studenten lerarenopleiding toegang kunnen krijgen tot de beeldbank en hoe zij het platform vlot kunnen inzetten bij stage- en andere opdrachten in het kader van hun lerarenopleiding.

Elke workshop wordt afgesloten met een rondleiding in het Future Classroom Lab.
 

Praktisch

Wanneer

donderdag 27 oktober 2016

Locatie

Future Classroom Lab, Trierstraat 61, 1040 Brussel

Prijs

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht (beperkte capaciteit).
Schrijf je hier in.

Meer info

Bekijk het programma hier.
Meer info vind je hier.

 

Datum: 
03/10/2016