Taartje TKO bij IN

Taartje TKO bij IN

Op donderdag 30 maart 2017 vond in CC Bolwerk in Vilvoorde ‘Taartje TKO bij IN’ plaats. CVO Vilvoorde, CVO Strombeek, CVO Meise-Jette, CVO M&T, GLTT-CVO en CBE Halle-Vilvoorde vierden samen met diverse partners en afgevaardigden van de overheid hun bijzondere samenwerking rond het tweedekansonderwijs (TKO).
 

IN TKO, een unicum

De vijf CVO en het CBE van de regio Halle-Vilvoorde werken al langer intensief samen om ongekwalificeerde (jong)volwassenen in de Brusselse Rand aan een diploma secundair onderwijs te helpen. Dat partnerschap vond haar basis namelijk in het Consortium Volwassenenonderwijs IN. Sinds de afschaffing van de consortia wordt deze net- en niveauoverschrijdende samenwerking vrijwillig voortgezet met eigen middelen. Dat maakt van IN TKO een unicum in Vlaanderen.
 

IN TKO, een meerwaarde

Anke Wolfs, directeur van CVO Vilvoorde, onderstreepte op het event dat een sterk tweedekansonderwijs in de Brusselse Rand geen luxe is, maar een noodzaak. Het percentage vroegtijdige schoolverlaters ligt er bijvoorbeeld hoger dan elders in Vlaanderen. Anno 2017 geldt het belang van een diploma secundair onderwijs echter nog steeds. Met een kwalificatie op zak heb je simpelweg meer én betere kansen op de arbeidsmarkt. Samen met externe partners als VDAB, willen de centra verenigd in IN TKO de kansen van deze kwetsbare doelgroep effectief verhogen. Dat maakt dit samenwerkingsverband een meerwaarde voor de regio en voor Vlaanderen.

(Karolien Van Goidsenhoven)

 

Datum: 
20/04/2017