Studiedag van Leerwinkel: 'MAATWERK(T): levenslang leren voor iedereen'

Leerwinkel organiseert studiedag 'MAATWERK(T): levenslang leren voor iedereen'

Het team van Leerwinkel nodigt je graag uit op hun studiedag: 'MAATWERK(t): levenslang leren voor iedereen'. Deze studiedag kadert binnen het Europese project GOAL. Leerwinkel kon dankzij dit project verder professionaliseren als centrum voor leeradvies en -begeleiding voor (laaggeschoolde) volwassenen. Nu dit GOAL-project in de eindfase zit, wil Leerwinkel van de gelegenheid gebruikmaken om samen met jou in dialoog te gaan over hun bevindingen en de expertise die hierbinnen werd ontwikkeld. Zo kan Leerwinkel (leerloopbaan)begeleiding aan volwassenen samen verder optimaliseren.
 

Wanneer?

Woensdag 7 juni 2017, van 9 tot 16 uur, met aansluitend een netwerkreceptie
 

Waar?

Provinciehuis Boeverbos
Koning Leopold III-laan 41
8200 Sint-Andries
 

Inschrijven

Schrijf je hier in.

Indien je nog niet ingeschreven bent, doe dit dan zeker vandaag nog, want de plaatsen zijn beperkt!

 

Agenda

09.00 - 09.30

Ontvangst met koffie

09.30 - 09.45

Verwelkoming door Kelly Lebon, coördinator van Huis van het Leren

09.45 - 10.30

Keynotespeaker: Jeroen Backs, afdelingshoofd strategische beleidsondersteuning (Departement onderwijs en vorming)

Over het belang van levenslang leren en leerloopbaanbegeleiding in internationale context

10.45 - 12.15

Keuze uit verschillende workshops

12.15 - 13.30

Broodjeslunch

13.30 - 15.00

Keuze uit verschillende workshops

15.00 - 16.00

Slotpresentatie door Kathleen Hoefnagels, Tempera
Synopsis en conclusies van de workshops

16.00 - 17.00

Netwerkreceptie


Workshops

Keuze uit:

Leerwinkel en haar learning champions

Tijdens deze workshop neem je een blik ‘achter de schermen’ van Leerwinkel. Kom te weten hoe we te werk gaan in onze begeleidingen en hoe divers de trajecten van onze doelgroep zijn, maak kennis met enkele van onze ‘learning champions’ en krijg de mogelijkheid om met hen in dialoog te treden.

Ontdek tijdens deze workshop zelf hoe Leerwinkel voor jou, je organisatie en je doelgroep een rol kan spelen nu en in de toekomst.
 

Op-stap

Waar bevindt jouw organisatie zich in de opstap naar het (leer)aanbod? Wat zijn de belangrijkste factoren in de toeleiding? De aanpak van mogelijke drempels kunnen een cruciale rol spelen in hun weg naar een opleiding of diploma. In deze workshop gaan we samen actief op zoek naar het ideale pad voor onze doelgroep.
 

Op weg door het opleidingslandschap? Volg de gids!

Het landschap van onderwijs en opleidingen in Vlaanderen is verrassend uitgestrekt. Verschillende wegen, zowel snelwegen als binnenwegen, kunnen je naar je bestemming leiden. Doodlopende straatjes zijn er echter zeker niet. Wil je dit landschap graag verkennen? Een gids van Leerwinkel neemt je mee!
       

Recht op je doel met een goede tool

Maak kennis met verschillende tools die je (leerloopbaan)begeleiding aan volwassenen kan optimaliseren. Tijdens deze interactieve workshop krijg je een introductie in het wijde gamma van begeleidingstools. We gaan ook in gesprek hoe we de begeleiding van volwassenen aan de hand van tools kunnen optimaliseren en stroomlijnen.
 

(H)erkend talent

Hoe ontdek je het talent van een volwassene om je begeleiding hierop af te stemmen? Hoe kan ik de competenties van de volwassene in kaart brengen? Welke rol kunnen EVC en EVK hierin spelen? Leerwinkel neemt je mee in haar zoektocht om volwassenen in hun talenten te (h)erkennen.     

      

Datum: 
28/05/2017