Schrijf je in voor de opleiding Mediacoach

Mediacoach is een opleiding voor professionelen die werken met kinderen, jongeren of volwassenen en die mediawijsheid willen integreren in hun eigen praktijk en organisatie.

Mediawijsheid is onontbeerlijk in de huidige maatschappij. De term mediawijsheid duidt op het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes waarmee burgers zich bewust en kritisch kunnen bewegen in een complexe, veranderende en gemediatiseerde wereld. Het is het vermogen tot een actief en creatief mediagebruik dat gericht is op maatschappelijke participatie.

Enerzijds biedt het opleidingstraject Mediacoach een theoretisch kader om te starten met diverse media binnen de eigen werking. Anderzijds ligt de focus van deze opleiding vooral op het realiseren van concrete activiteiten rond media. Het tonen van goede praktijkvoorbeelden biedt inspiratie en de deelnemers zetten zelfstandig een project binnen de eigen organisatie.

Een mediacoach zal ook fungeren als aanspreekpunt binnen de eigen werking voor de pedagogische aanpak van het thema media. Hij/zij neemt een coachende rol op binnen zijn/haar team.

Dit traject is een initiatief van Mediawijs.be in samenwerking met Cultuurconnect, LINC vzw, Mediaraven en UC Leuven-Limburg. De opleiding komt tot stand met de steun van Evens Foundation en de Vlaamse overheid.
 

Praktisch

Duur

De opleiding duurt één schooljaar. De volgende editie gaat van start eind september 2016 t.e.m. juni 2017.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 350 euro.

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot en met 15 juni 2016.
Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 deelnemers per traject.

Wanneer en waar

Van eind september 2016 tot en met begin juni 2017.
Er gaan parallel drie trajecten door: in Gent, in Leuven en in Antwerpen. De eerste en laatste sessie vinden plaats in Brussel.

 

Meer info

Meer algemene informatie vind je hier.
Meer praktische informatie vind je hier.
 

Datum: 
20/04/2016