Orhan Agirdag geeft lezing over meertaligheid en ongelijkheid

“Het onderwijsbeleid met betrekking tot gelijke kansen is slechts zelden gebaseerd op wetenschappelijke studies”, zegt Orhan Agirdag, professor aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij vindt bijvoorbeeld dat er in het huidige onderwijs te weinig aandacht is voor meertaligheid. “Steeds meer leerlingen in het lager en hoger onderwijs spreken meerdere talen. Toch wordt van anderstalige leerlingen verwacht dat ze uitsluitend Nederlands spreken. Waarom wordt meertaligheid niet gewaardeerd?”

In deze Dwarsdenkerslezing ontkracht de onderwijssocioloog op basis van wetenschappelijk onderzoek hardnekkige mythen over onderwijs en ongelijkheid. De start van het nieuwe school- en academiejaar biedt daar een uitgelezen kans voor.

Orhan Agirdag groeide op als jongste zoon in een Limburgs mijnwerkersgezin en promoveerde in 2011 tot doctor in de Sociologie met een onderzoek naar de gevolgen van ongelijkheid in het onderwijs in Vlaanderen. Met zijn werk heeft hij verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept.

Gastheer is Joël De Ceulaer, auteur en journalist bij De Morgen.

 

Praktisch

Wanneer

donderdag 29 september 2016, om 20.30 uur

Locatie

Atlas, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen

Prijs

  • Kassa: 4 euro
  • Verhoogde tegemoetkoming: 2 euro
  • student < 26 jaar: 2 euro

Info

Meer info vind je hier.

(Bron: Atlas)

 

Datum: 
31/08/2016