Niet te missen: 'Dag van het leesplezier' voor de basiseducatie op 8 december

Foto: www.bibliotheekeemland.nl

Lees ik genoeg met mijn cursisten? Laat ik kansen liggen? Plezier beleven aan lezen, hoe kan dat met mijn cursisten? Waar vind ik materiaal voor mijn lessen? Leesplezier, wat is dat juist? Is leesplezier voor iedereen mogelijk? Waar vind ik inspiratie? Wat kan mijn CBE doen?

Houden deze vragen je wel eens bezig? Noteer dan in jouw agenda, in het groot, op vrijdag 8 december: 'Dag van het leesplezier'. Op deze dag wisselen we binnen de sector basiseducatie uit over leesbevordering en leesplezier. We bekijken waar en hoe we veel / meer kunnen lezen met onze cursisten. Wat kan leesplezier voor hen betekenen en hoe kunnen we dit voor alle cursisten realiseren? Daarnaast wisselen we fijne ideeën en goede praktijken uit.

Onze bedoeling is dat alle deelnemers naar huis gaan met een duidelijke visie op leesplezier en een koffer vol goede ideeën en methodieken om zelf aan de slag te gaan!

De initiatiefnemers van de Dag van het leesplezier zijn: Netwerk Basiseducatie, Vocvo, Iedereen Leest, LINC en Canon Cultuurcel.
 

Oproep voor goede praktijken

We zoeken voor een van de gesprekstafels nog goede praktijken rond het werken met de krant Wablieft en/of thematisch materiaal/non-fictie in de groepen.

Voel je je geroepen om aan collega's uit andere centra te vertellen hoe jij "lezen van informatie" aanpakt in je cursus(sen)? Dan willen we je graag uitnodigen om je verhaal te doen. Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met An Bistmans: an.bistmans@vocvo.be.
 

Praktisch

Wanneer

vrijdag 8 december 2017, van 9.30 uur tot 16 uur

Waar

Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel [kaartje]

Programma

9.30 - 10 uur:        
10 - 10.30 uur:        
10.30 - 11.30 uur:   
11.30 - 12.30 uur:    
12.30 - 13.30 uur:   
13.30 - 15.30 uur:   
15.30 - 16 uur:        

Ontvangst met koffie en thee
Introductie
Keynote
Visie op leesplezier binnen basiseducatie
Lunch
Uitwisselen van goede praktijken
Napraten bij een drankje

Kostprijs

25 euro

 

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging ook hier (Google doc).

Inschrijven

Je kan je binnenkort inschrijven. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten!

 

Datum: 
12/10/2017