Leerwinkel West-Vlaanderen opgestart

Leerwinkel West-Vlaanderen stelde zich onlangs voor in hun eerste nieuwsbrief. Deze nieuwe dienst richt zich tot alle (West-Vlaamse) volwassenen die informatie en/of begeleiding wensen bij het kiezen van een opleiding, cursus of vorming.

Het aanbod aan onderwijs, vorming en cursussen in West-Vlaanderen is bijzonder groot. Zo groot dat velen door de bomen het bos niet meer zien, en de weg niet vinden naar een gepaste opleiding. Leerwinkel West-Vlaanderen biedt naast informatie over opleidingen ook de mogelijkheid tot individuele begeleiding bij het bepalen van de studiekeuze, en het aanpakken van mogelijke drempels (financieel, mobiliteit, taal, …). Deze dienstverlening is bovendien volledig gratis.

Financiering

Voor het uitbouwen van Leerwinkel West-Vlaanderen kunnen we rekenen op de financiële steun van de Europese Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschap, het consortium volwassenenonderwijs Menes vzw (COMENES) en RESOC Zuid-West-Vlaanderen.

Contact

De standplaats van Leerwinkel West-Vlaanderen bevindt zich in het Ondernemerscentrum Kortrijk (Leiestraat 22, 8500 Kortrijk). Ze zijn bereikbaar via info@leerwest.be en op 056 28 09 22.

Daarnaast voorzien ze ook zitdagen in Brugge, Oostende, Roeselare en Ieper, zodat ze vlot bereikbaar zijn voor geïnteresseerden uit heel West-Vlaanderen, ook voor wie minder mobiel is.
 

Datum: 
25/11/2011
Tags: