Jill Peeters wint de Wablieft-prijs 2016

Jill Peeters wint de Wablieft-prijs 2016

Wablieft geeft dit jaar de Wablieft-prijs voor duidelijke taal aan Jill Peeters. De weervrouw ontving haar prijs vandaag in Mechelen. Ze krijgt de prijs onder meer voor haar duidelijke en eenvoudige uitleg over het weer en het klimaat. Wablieft hoopt dat deze prijs veel andere mensen kan overtuigen om zich net als de winnaar uit te drukken in heldere taal.

Drie kandidaten maakten kans om de prijs te winnen. Dat waren Jill Peeters, Theater van A tot Z, en de bundel ‘Heerlijk helder in de zorg’ van Hogeschool Thomas More. “Het was geen gemakkelijke keuze”, laat Wablieft weten. “De kandidaten waren allemaal heel sterk.”
 

“Een mooie erkenning”

Jill Peeters laat weten dat ze heel blij is met de prijs. “Het is een mooie erkenning voor mijn werk. Enkele weken geleden maakte Wablieft een lijstje bekend met drie mogelijke winnaars. Ik was toen al heel blij dat ik daarbij stond. Mijn mama dacht zelfs al even dat ik gewonnen had. Ze had me al een bos bloemen gekocht. (lacht)”
 

Moeilijke woorden uitgelegd

Het weer en het klimaat zijn ingewikkelde zaken. Toch lukt het Jill Peeters om ze helder en duidelijk uit te leggen. Moeilijke woorden vermijdt ze. Heeft ze toch een moeilijk woord nodig? Dan legt ze uit wat het betekent. “Je kan niet alles weten over alles”, vindt Peeters. “Daarom probeer ik mijn weerberichten en boeken zo eenvoudig mogelijk te maken. Dan is alles duidelijk voor iedereen.”

(Bron: Wablieft)

 

Datum: 
08/12/2016