Feest!, het beeldboek van 'Nieuw Leven'

Na de soap 'Nieuw Leven' ontwikkelden Vocvo en Wablieft het beeldboek 'Feest!', met een heel eenvoudige tekst en prachtige foto's van Jimmy Kets. Net als de film is het beeldboek bedoeld als lesmateriaal voor laaggeletterde anderstalige volwassenen.

Het beeldboek 'Feest!' vertelt wat de hoofdpersonages na de geboorte van Marjani beleven. Er is een feest in de school van Lien. Ze wil er samen met haar vriend Badu naartoe. Het is de eerste keer dat Badu alleen naar een feest gaat. Zijn vader Koen maakt zich een beetje zorgen.
 

Vervolg op 'Nieuw Leven'

'Feest!' is een vervolg op de soap Nieuw Leven. Die reeks filmpjes gebruiken veel leraars Nederlands in het onderwijs aan volwassenen. Zag je de film al in de les? Dan zal je de mensen in het boek zeker herkennen. Zag je ‘Nieuw Leven’ niet? Dat is geen probleem. Je kan het boek ook lezen zonder dat je de soap zag.

Meer informatie over 'Nieuw Leven' vind je hier.

 

Ontdek de leeromgeving van 'Nieuw Leven'

Op de leeromgeving van 'Nieuw Leven' vind je digitale oefeningen bij de 8 afleveringen van de soap en het beeldboek 'Feest!'. Deze oefeningen zijn speciaal ontwikkeld voor cursisten van de centra voor basiseducatie (CBE), maar zijn ook bruikbaar binnen andere opleidingen.

We hebben besloten om al het lesmateriaal van 'Nieuw Leven' (de digitale handleiding, het scenario en foto’s) gratis aan te bieden via de leeromgeving. Daarnaast kan je ook alle afleveringen van de soap gratis bekijken op YouTube.

Ontdek de herwerkte leeromgeving hier.

Bestel 'Feest!' 

 

Bestel 'Feest!'

 

 

Datum: 
22/12/2016