De Samenlezing: Nederlands lezen met NT2-cursisten

De Samenlezing: Nederlands lezen met NT2-cursisten

Hoe doe je mee met De Samenlezing?

Deelnemen is heel eenvoudig. Als docent schrijf je je klas in via www.desamenlezing.be en maak je je cursisten warm. Zij kiezen zelf wat ze lezen, maar kunnen voor inspiratie terecht op www.nederlandslezen.be. Nadien laten ze op de site van De Samenlezing weten wat ze van het boek vonden. Wie een commentaar schrijft, maakt kans op een leuke prijs, zoals boeken en boekencheques. Iedereen die Nederlands leert in een CBE of CVO kan deelnemen.

De Samenlezing gaat officieel van start in september 2014 en loopt tot eind mei 2015. Docenten kunnen binnen die termijn zelf een deadline instellen voor hun cursisten. Registreren als docent kan nu al via de website.
 

Waar vind je inspiratie?

Cursisten mogen kiezen wat ze lezen: een gedichtenbundel, een strip, een roman ... Wie op zoek is naar boeken uit verschillende genres en met een verschillende moeilijkheidsgraad kan terecht op www.nederlandslezen.be. Een korte inhoud en een fragment uit het boek helpen de cursisten bij hun keuze. Voor docenten is er ook een handige lestip bij elk boek.
 

Meer info?

info@desamenlezing.be

 

(Bron: Stichting Lezen)
 

Datum: 
26/06/2014