Bestel het boek 'Open-school schrijft al 25 jaar'

Vorig schooljaar vierden alle centra voor basiseducatie (CBE) hun 25ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan maakte Open School Brugge-Oostende-Westhoek het boek 'Open-school schrijft al 25 jaar'. Zo zetten ze hun NT1-aanbod in de kijker.
 

Teksten van cursisten

De cursisten uit de lees- en schrijfgroepen uit Brugge-Oostende-Westhoek hebben alle teksten geschreven. Sommigen schreven een gedicht, anderen een getuigenis of een fantasieverhaal ... Het werd een mooie verzameling. 
 

Geletterde gemeente

Het CBE stelde het boekje voor aan de cursisten, toeleiders en de pers. Ze nodigden ook de schepen van Onderwijs uit. Op dat moment bedankten ze het stadsbestuur van Brugge, Diksmuide en Oostende om hun charter 'geletterde gemeente' te ondertekenen. Hiermee tonen ze een engagement naar de laaggeletterde inwoners en werknemers in hun stad. Bijvoorbeeld door klare taal voorop te stellen in hun communicatie of ervoor te zorgen dat iedereen vlot zijn weg vindt in de stad. 
 

Bestel het boek

Wil je het boek ‘Open-school schrijft al 25 jaar’ bestellen? Contacteer dan Hannelore De Paepe (050 34 15 15 of hanneloredepaepe@open-school.be). Het boekje kost 6 euro (exclusief verzendingskosten).

(Bron: basiseducatie.be)

 

Datum: 
21/12/2016