Aanslagen in Brussel: dreigingsniveau daalt, maar blijf waakzaam

Foto: Belga

Vanmorgen waren er ontploffingen op Brussels Airport en in de Brusselse metro. In Brussel is inmiddels een lockdown afgekondigd: inwoners moeten binnen blijven. Het dreigingsniveau voor het hele land is opgetrokken naar niveau 4. Het ministerie van Onderwijs roept op tot extra waakzaamheid in alle scholen.

Meer info vind je o.a. op de website van de VRT, De Standaard en het Crisiscentrum.

(Bron: De Standaard)

 

Toezicht en toegang

In een extra nieuwsbrief meldt Schooldirect: "Er zijn geen indicaties dat scholen geviseerd worden, maar op plaatsen waar veel mensen samen komen, is extra waakzaamheid geboden. Het federaal crisiscentrum vraagt expliciet om in Vlaanderen en Brussel alle leerlingen tot nader order binnen de terreinen van de school te houden en alle geplande extra-murosactiviteiten en schoolevents uit te stellen of te schrappen."

"Nu in België het dreigingsniveau naar niveau 4 is gestegen, vraagt Onderwijsminister Hilde Crevits aan scholen extra maatregelen te nemen wat betreft toezicht en toegang."

 

[UPDATE, 24 maart, 20 uur]

Dreigingsniveau daalt naar niveau 3

"De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat het dreigingsniveau in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest daalt naar niveau 3. Het dagelijkse schoolleven kan dan ook grotendeels hervatten."

"Op de valreep voor de paasvakantie, kan het reguliere schoolleven grotendeels hervatten. Geplande uitstappen, zwemlessen e.d. kunnen in principe ook doorgaan, maar waakzaamheid blijft geboden. Verder neem je het best nog [...] voorzorgsmaatregelen qua toezicht en toegang in acht"

(Bron: Schooldirect)
 

Datum: 
29/02/2016